“WE WORK IN EUROPE FOR EUROPE

Staples had de wens om een aantrekkelijke werkgever te worden en te voldoen aan de wensen en behoeftes van jonge werknemers. Het bieden van een gezonde, veilige en aantrekkelijke werkomgeving met goede meubels was hier een van. De vraag was om een kantoormilieu te creëren waar iedereen zich professioneel voelt en het ook kan zijn. Dankzij de slimme integratie van werkstations in combinatie met de optimale flexibiliteits-samenwerkingssoftware is de productiviteit gestegen. Met slimmer gebruik van de ruimte is er een betere evenwicht tussen concentratie en communicatie. Er is veel ruimte beschikbaar gemaakt voor sociale cohesie, het ontmoeten van mensen in een prettige sfeer. Het interieur moest tevens een interpretatie geven van het internationale karakter met uitingen van identiteit. Daarbij was de filosofie “Furniture don’t move, people do.” & “Walk-in-office”, welke verwerkt moest worden tot een functionele kantoorindeling.

 

Architect over het nieuwe plan voor Staples

Het is een bewezen feit… Er zijn betere prestaties wanneer mensen comfort ervaren op hun werkplek. Comfort ontstaat door een combinatie van licht, vorm, materialen, akoestiek en klimaat. And last but not least, een ruime omgeving. Op de werkvloer zijn 4 zones toegewezen voor Collaboration & Concentration & Individual & Social.

De Social zone is vormgegeven als een home base, in het hart van het gebouw. Per verdieping heeft elke ‘home base’ een eigen thema gekregen.
Technology, Mail and Shipment, Office Supplies, Inkt Toner en Office Furniture komen tot uiting in alle vormen van het interieur.
De Collaboration zone is ingevuld met flexibel meubilair met keuzes in verschillende zithoogtes.
Deze zone is herkenbaar in zijn functie, omdat het continue ingevuld is met meubilair in witte en rode kleuren.

Reactie van Staples over hun nieuwe kantoor

Nederlands