Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
zit in je bloed.

Bij Schaffenburg Office Furniture stroomt dit door het familiebedrijf heen. Een bedrijf dat van ouder aan kind overgedragen wordt, en net als het gezin, diepgewortelde normen en waarden heeft. Ondernemen is de wens naar groei, maar dan wel verantwoord, zodat het door te geven is aan de volgende generatie. Dit is terug te zien in het gehele bedrijf!

Wij hebben vijf pijlers waarop wij kijken naar het milieu, personeel, producten en de machines die wij gebruiken.

 

Mensen

Onze medewerkers zijn essentieel voor het presteren van de onderneming. Wij beseffen dat zij in al hun contacten het verschil kunnen maken tussen een uitmuntende of een mindere ervaring. Wij zijn een ECABO gecertificeerd leerbedrijf en bieden studenten en scholieren continu de mogelijkheid om bij onze organisatie door middel van stage werkervaring op te doen.

Tot slot bieden wij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt gelegenheid om bij ons een nieuwe start te maken. Dit doen we door ze een kans te geven tijdelijke werkervaring op te doen binnen onze organisatie en zodoende het CV op te bouwen voor een positieve toekomst.

 

Omgeving

Wij houden bij het ontwerp en de productie van ons meubilair zo veel mogelijk rekening met eventuele milieueffecten. Milieueffecten zoals het gebruik van ongewenste stoffen en het recyclen van diverse materiaalsoorten zijn algeheel bepalend voor de levensduur van het meubilair. Dit zijn onderdelen van een continu proces in de keten van milieubeleid en zorg.
Zo streven wij naar een voortdurende reductie van energieverbruik, CO2 uitstoot, verzuring en toxiciteit.

 

Logistiek

Efficiënte planning van logistiek en de keuze voor energiezuinige bedrijfswagens dragen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanaf 2013 maken wij gebruik van een Renault Twizzy, een volledig elektrische auto die we gebruiken voor onze klant bezoeken. Ons gehele wagenpark voldoet aan de euro-6-norm. Hiermee voldoen wij ruimschoots aan de gestelde eisen van de ingestelde milieuzones.

 

Product

De keuze van de grondstoffen voor onze producten is van essentieel belang. Wij proberen het gebruik van milieubelastende materialen of bestanddelen zoveel mogelijk te beperken. Zo maken wij in onze producten gebruik van gerecycled staal en gerecycled kunststof.

Daarnaast gebruiken wij zuiver scheerwol of tot stof gerecyclede materialen op onze gestoffeerde meubelen. Gebruikte verpakkingsmaterialen bieden wij gescheiden aan. Wij voldoen aan de ISO normen en zijn hiervoor gecertificeerd. Het polystyreen in het verpakkingsmateriaal wordt gerecycled naar korrels en hergebruikt in zitelementen uit ons assortiment. Productieprocessen zoals het epoxeren van staal worden getoetst op maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

Continuïteit

Schaffenburg Office Furniture is een financieel gezonde, zelfstandige onderneming en niet afhankelijk van externe vermogensverschaffers.

Wij voren een consequente strategie gericht op continuïteit en groei. Hiervoor hebben wij een Graydon Award ontvangen voor financiële betrouwbaarheid.

 

Nederlands