Project Description

DAMEN SHIPREPAIR ROTTERDAM (DRS)

Damen is een toonaangevende scheepsreparatie en verbouwingswerf in Nederland en één van de grootste in West-Europa. Centraal gelegen in een van de belangrijkste havens van de wereld, het Havenbedrijf Rotterdam. De locatie in Schiedam heeft 250 medewerkers.

“UPGRADE VAN EEN WERKOMGEVING”

Er was behoefte aan extra werkplekken, waarbij de ‘hokkerigheid’ doorbroken moest worden naar een open space. Voor het verbeteren van communicatielijnen was transparantie en zichtbaarheid een must. Nu is de 1600 vierkante meter tellende hub, met kantoren, vergaderruimtes, lounge, bedrijfsrestaurant en presentatieruimte, een ontmoetingsplek geworden waar het personeel in alle rust kan werken en ontspannen. De ruimte wordt door een houten kern onderverdeeld in verschillende subs waarbij onderscheid is gemaakt tussen high-energy gebieden en concentratieplekken.

ARCHITECT OVER HET NIEUWE PLAN VOOR DSR

De reparatietak van Damen begaf zich drie jaar geleden in een transitiefase, waarbij alle dertien onafhankelijke reparatiewerven samen gingen tot 1 nieuwe groep, Damen Shiprepair & Conversion (DSC). Hierdoor ontstond de behoefte aan een hoofdkantoor. Droogburo kreeg opdracht een transformatie te ontwerpen waarbinnen ruimte zou ontstaan voor extra werkplekken (flexplekken), een multifunctioneel bedrijfsrestaurant, een bar en een congrescentrum.

Het ontwerp kenmerkt zich door grote mate van openheid, transparantie, veel mogelijkheid tot communicatie en ‘hufter proof’ materiaalgebruik. Het gebouw heeft een groot industrieel karakter door haar hoge plafonds, mooie rigide betonconstructie en prachtige lichtkoepels.

We hebben ervoor gekozen enige finesse aan te brengen door alles spierwit te spuiten en de kleur en sfeer te zoeken in de vaste inrichting en het meubilair. Drie hoofdelementen kenmerken het interieur; ranke antracieten kozijnen, grote solide objecten als vaste inrichting (in robuust eiken) en Damen blauw als dominante kleur in het meubilair.

“Project is naar volle tevredenheid opgeleverd, met minimale onderbreking van de werkzaamheden.
Het ontwerp heeft geresulteerd in een veel prettigere werkomgeving. Voor wat betreft de inrichting van het bedrijfsrestaurant zijn de voorstellen voor bijvoorbeeld wand bestikkering aan de muren uitgevoerd, waardoor deze ruimte enorm is opgewaardeerd. Wij zijn zeer tevreden met zowel ontwerp als de uitvoering.”

Reactie van DSR over hun nieuwe kantoor

ENKELE PRODUCTEN GEBRUIKT IN PROJECT

Solo art Y3

SoloArt

+ INFO

othello_18080_al_klein

Icons Duo

+ INFO

bureaustoel NPR 1813 plus

STOEL NPR1813+

+ INFO

Claudius Ladeblok

Claudius Ladeblok

+ INFO