MVO

Verantwoord ondernemen gaat bij Schaffenburg Office Furniture verder dan alleen de benodigde de certificeringen. Onze MVO strategie is opgebouwd uit 4 pijlers.

Mensen: Onze medewerkers zijn essentieel voor het presteren van de onderneming. Zij werken dagelijks samen met onze opdrachtgevers en onze toeleveranciers aan de realisatie van nieuwe werkomgevingen. Wij bieden onze medewerkers daarom een comfortabele en veilige werkomgeving met ruime mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is Schaffenburg Office Furniture een ECABO gecertificeerd leerbedrijf. Wij bieden studenten en scholieren continu de mogelijkheid om bij onze organisatie d.m.v. stage werkervaring op te doen. Als laatste bieden we veel gelegenheid aan jongeren met een problematische achtergrond om bij Schaffenburg Office Furniture een nieuwe start te maken door ze een kans te geven binnen onze organisatie om binnen een vast gestelde tijd weer een CV op te bouwen met werkervaring.

Omgeving: Wij houden bij het ontwerp en de productie van ons meubilair zo veel mogelijk rekening met de milieu effecten hiervan. Het toetsen van milieueffecten, de controle op het gebruik van ongewenste stoffen en het recyclen van diverse materiaalsoorten als geheel bepalend voor de levensduur van het meubilair, is voor Schaffenburg Office Furniture onderdeel van een continu proces in de keten van milieubeleid en zorg. Wij streven naar een voortdurende reductie van energieverbruik, CO2 uitstoot, verzuring en toxiciteit. Efficiënte planning van logistiek en de keuze voor energiezuinige bedrijfswagens dragen hier aan bij. Vanaf 2013 zullen wij gebruik gaan maken van een Renault Twizy. Dit is een volledig elektrische auto welke we zullen gebruiken voor onze klantbezoeken. Daarnaast hebben wij in 2012 op ons terrein een windmolen geplaatst welke voor een deel voorziet in ons energieverbruik.

Product: Ook de keuze van grondstoffen voor onze producten is van essentieel belang. Meer en meer maken wij gebruik van minder milieu belastende bestanddelen of materialen welke hergebruikt zijn of kunnen worden. Zo hebben wij in onze collectie bureau onderstellen van aluminium i.p.v. staal. Daarnaast gebruiken wij zuiver scheerwol op onze gestoffeerde meubelen. Ook gerecycled kunststof wordt gebruikt bij het vervaardigen van onze bureau stoelen.

Continuïteit: Schaffenburg Office Furniture is een financieel gezonde, zelfstandige onderneming en niet afhankelijk van externe vermogensverschaffers. De onderneming voert een consequente strategie, gericht op continuïteit en groei. In 2011 heeft Schaffenburg Office Furniture een Graydon Award ontvangen voor financiële betrouwbaarheid. Slechts 6% van de bedrijven in kantoormeubelbranche voldoen aan dit criterium. Wij hechten hier veel waarde aan omdat dit voor onze klanten een duurzame relatie betekent met de zekerheid dat producten en diensten op de langere termijn beschikbaar blijven.