De Artichair

PERSBERICHT

Schaffenburg Office Furniture wint Business Success Award 2015

Zwijndrecht, 19 mei 2015

Schaffenburg Office Furniture, specialist in het inrichten van kantoren en produceren van kantoormeubilair heeft dit jaar de Business Success Award gewonnen in de categorie ‘Klein Bedrijf’. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan bedrijven die zichzelf weten te onderscheiden van de massa. Schaffenburg kwam als winnaar uit de bus vanwege de innovatieve en duurzame initiatieven die het bedrijf het afgelopen jaar heeft ondernomen. Eén van die initiatieven is een bijzondere samenwerking met productontwerper Spyros Kizis.

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de interieurbranche. Om in te spelen op deze trend, is Schaffenburg een exclusieve samenwerking aangegaan met de Griekse ontwerper Spyros Kizis. Kizis staat bekend om zijn werk met biologische afbreekbare materialen. Hij ontwierp de Artichair, een duurzame stoel die gemaakt is van kardoenvezels. De komende tijd zal Kizis meer nieuwe kantoormeubelen ontwerpen voor Schaffenburg.

Meubels van kardoenvezels

Kenmerkend aan het werk van Kizis is dat de ontwerpen van zijn hand, gemaakt zijn van de vezels van kardoen, een distel die verwant is aan de artisjok. Door de vezels te mengen met een speciale biologische lijm, ontstaat een zeer duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat. Bijzonder is bovendien dat naast kardoenvezels ook gebruik wordt gemaakt van de zaadjes van de kardoenplant. Na gebruik kan de stoel worden teruggeven aan de natuur, en ontstaan er weer nieuwe planten. Dit innovatieve en duurzame idee was één van de redenen waarom het NBSA-instituut Schaffenburg heeft verkozen tot het beste “Klein Bedrijf” van 2015.

Passend op de werkvloer

Het project van Schaffenburg en Kizis ging van start in 2014. Sinds die tijd hebben de kantoormeubelproducent en designer zich gebogen over het ontwerp van meubels die naast duurzaam ook comfortabel zijn. In de komende maanden zullen de prototypes worden uitgewerkt naar meubels die passen op de werkvloer. Inmiddels is door meer fabrikanten interesse getoond in dit vernieuwende materiaal. Binnenkort zijn de eerste versies van de modellen te zien in de showroom van Schaffenburg.

--------------------------

PERSBERICHT

DEALERDAG SCHAFFENBURG IN TEKEN VAN DUURZAAMHEID

Zwijndrecht, 17 april 2014

Chris Wiegeraad, de nieuwe directeur van de Zwijndrechtse kantoormeubelleverancier, trapte de happening af met de promofilm van  de nieuwe visie, 'Thuis op je werk!' "Een duurzame toekomst vereist een heldere visie", spreekt Wiegeraad tot het publiek. In het filmpje wordt de werkomgeving - uitgedrukt als geheel van mensen, middelen en atmosfeer - geromantiseerd als plek waar medewerkers zich graag bevinden en in bewegen. "Het creeren van zo'n plek is een serieuze aangelegenheid die veel kennis en vaardigheden vereist" legt Wiegeraad uit. "Wij stellen ons ten doel om samen met onze dealers, organisaties te helpen om zo'n plek voor hun medewerkers te creeren." De nieuwe promofilm is te zien op de website van Schaffenburg Office Furniture.

Aansluitend introduceerde Wiegeraad een reeks aan nieuwe duurzame producten. Hij stond om te beginnen stil bij de bekendmaking van het nieuwe bio-plastic dat Schaffenburg in productie gaat nemen voor de vervaardiging van meubilair. Het materiaal is gemaakt van de vezels en zaadjes van de artisjokdistel (Kardoen) en is 100% natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar. De uitvinder en tevens product designer, Spyros Kizis (Griekenland, Athene), heeft zijn uitvinding en ontwerpen ondergebracht bij Schaffenburg om grootschalige productie en europese distributie van deze 'Arti collectie' mogelijk te maken. Kizis was ook op de dealerdag aanwezig.